vrijdag 9 oktober 2009

Wat Is Rente ?

Rente kan zowel positief als negatief zijn.U kunt namelijk rente betalen of rente ontvangen.Rente ontvangen is natuurlijk veel mooier dan rente betalen.In dit artikel zullen wij u vertellen hoe u rente kunt ontvangen en in welke gevallen u rente dient te betalen.


Rente ontvangen

Op het moment dat u een spaarrekening opent bij een bank en er geld opzet kunt u rente ontvangen. Stel u opent een spaarrekening en daar zet u 5000 euro op. Het rentepercentage is bijvoorbeeld 5%. U ontvangt dan 250 euro aan rente, meestal gebeurd dit op 1 januari. Hoe meer rente u op de spaarrekening heeft staan, des te hoger de rente die u ontvangt. Het kan ook uitmaken waar u het geld onderbrengr, bij welke bank. De rentepercentages kunnen namelijk behoorlijk verschillen. Zo kan een bank 2% rente geven en een andere bank bijvoorbeeld 4,5%. Wij raden u dus aan goed na te gaan bij welke bank u een spaarrekening opent.


Rente betalen

Als u geld leent dient u dit terug te betalen in termijnen. Bij het termijnbedrag komt ook nog een bepaald bedrag aan rente. De hoogte hangt af van het geleende bedrag en van het rentepercentage. Het percentage is per geldverstrekker verschillend.